top of page

Een goede matras is essentieel voor uw fysieke en mentale gezondheid

Wist u dat een mens zo goed als een derde van zijn leven doorbrengt met slapen? Dat is een inderdaad een aanzienlijke tijd en het loont dan ook de moeite om stil te staan bij de kwaliteit van die slaapuren. Een deugddoende slaap komt uw gezondheid ten goede, op lichamelijk en mentaal vlak. Dat is onomstotelijk bewezen.

module image featuredImg


Een matras aangepast aan uw lichaam en slaaphouding

Heeft u een nieuwe matras nodig, dan is nadenken over uw lichaam en slaapgewoontes het eerste wat u te doen staat. Want een standaardmatras die bij iedereen past, bestaat niet.

Bent u een zij-, rug- of buikslaper? Heeft u rugklachten, een pijnlijke heup of makkelijk een stijve nek en stramme schouders? Het zijn maar enkele zaken die de kwaliteit van uw slaap beïnvloeden. Een niet aangepaste matras kan leiden tot een verkeerde slaaphouding met (nog meer) fysieke klachten tot gevolg. Pijn die daags nadien nog voelbaar is en op lange termijn eveneens mentale klachten door een onderbroken nachtrust: vermoeidheid, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en zelfs een gevoel van neerslachtigheid.

Allemaal redenen om te gaan voor een matras die u ‘op het lijf geschreven’ is.


Neem de tijd voor de keuze van een matras

Matrasfabrikanten besteden de grootste aandacht aan de kwaliteit van hun producten, wat samenstelling en duurzaamheid maar ook de veelzijdigheid van hun aanbod betreft. Een matras moet immers slaapcomfort bieden en het lichaam ondersteunen. En dat is voor elke persoon anders.


Bij de aankoop van een matras moet u rekening houden met uw lengte, gewicht, slaaphouding en eventueel lichamelijke aandachtspunten. Ze moet de juiste ondersteuning van rug, bekken en schouders geven, drukpunten verlichten waar nodig. Een matras moet ook een goede ventilatie garanderen. Al deze parameters bepalen de keuze van een harde of zachte matras, gemaakt van pochetveren, koudschuim, traagschuim e.a.


Het is belangrijk om u te laten adviseren door een specialist ter zake. Enkel zo koopt u een matras die 100 % beantwoordt aan uw specifieke behoeften.


Ten slotte nog dit: een matras gaat niet levenslang mee. Doorgaans wordt aangeraden om een matras om de tien jaar te vernieuwen. Dat is in het teken van uw gezondheid zeker geen overbodige luxe.


Wenst u een nieuwe matras? Dan vindt u bij Moerman Slaapcomfort een luisterend oor en deskundig advies!34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page